حمایت نامزد رئیس ستاد کل ارتش آمریکا از پیمان ابراهیم و مقابله با ایران

ژنرال چارلز کیو براون، ایران را «مهیب‌ترین خطر کلاسیک و غیرکلاسیک در منطقه» خواند

ژنرال چارلز کیو براون، نامزد جدید ریاست ستاد کل ارتش آمریکا، روز سه‌شنبه در شهادت خود در کمیته نیروهای مسلح مجلس سنای این کشور تاکید کرد که همچنان از پیمان ابراهیم (که موجب صلح میان اسرائيل و برخی کشورهای عربی شده است) پشتیبانی می‌کند و به تلاش‌ها برای مقابله با ایران ادامه می‌دهد. وب‌سایت جوییش اینسایدر در گزارشی به چارلز براون پرداخته است. 

براون پیش از این رئیس ستاد نیروی هوایی بود و حالا مشاور ارشد نظامی جو بایدن می‌شود. او سابقه زیادی در خاورمیانه دارد و پیش‌تر معاون فرمانده «سنتکام» (فرماندهی نیروهای آمریکا در خاورمیانه و آسیای مرکزی) و فرمانده نیروی هوایی سنتکام بود. مجله تایم در سال ۲۰۲۰ براون را در فهرست یکی از ۱۰۰ فرد پرنفوذ جهان قرار داده بود.

او در ضمن سابقه حضور در فرماندهی‌های اروپا، آفریقا، و «هند و حوزه اقیانوس آرام» را نیز دارد. براون با اشاره به تجربیات خود گفت: «من سمت‌هایی در سطح رهبری داشته‌ام که متمرکز بر پنج چالش امنیت ملی ما بودند: چین، روسیه، کره شمالی، ایران، و افراطیون خشونت‌بار.»

اما ایران مورد اشاره خاص براون بود. این او ایران را «مهیب‌ترین خطر کلاسیک و غیرکلاسیک در منطقه» خواند و گفت این کشور بعید است قادر به ‌«شکست دادن ارتش پیشرفته مدرن» باشد، اما در صورت وقوع درگیری مستقیم، ممکن است «هزینه‌ای چشمگیر» تحمیل کند.

گسترش روابط اسرائيل و کشورهای عربی از هدف‌های راهبردی آمریکا در سال‌های اخیر بوده است. براون در این مورد گفت: «من متوجه همکاری بیشتر بین کشورها در خاورمیانه هستم. ما همچنان باید از این روند پشتیبانی کنیم. بخشی از این کار تضمین این است که هم‌زمان، ظرفیت‌هایی را ایجاد کنیم تا توانایی پشتیبانی از مقابله با تهاجم‌طلبی ایران در همه شکل‌های آن فراهم شود. باید همچنان سخت بکوشیم با همکاران خود در منطقه همکاری کنیم و به آن‌ها ظرفیت بدهیم. ما- آمریکا- و نیروی نظامی باید بخشی از راه‌حل باشیم.»

براون با توجه به نگرانی‌های موجود در خاورمیانه در رابطه با ایران گفت: «این به ما فرصت می‌دهد همکاری نزدیک‌تری در تلاش‌های جمعی خود برای مقابله با فعالیت‌های ایران داشته باشیم.» او در ضمن مشخصا به جونیپر اوک، رزمایش نظامی مشترک اخیر آمریکا و اسرائیل، به‌عنوان نمونه‌ای مثبت اشاره کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این مقام در پاسخ کتبی به کمیته گفت که در صورت تایید شدن و رسیدن به این سمت به همکاری با متحدان آمریکا در منطقه «اولویت» می‌دهد تا آن‌ها «قابلیت بیشتری برای بازدارندگی و دفاع از خود در مقابل تهاجم‌طلبی ایران داشته باشند.»

در ضمن، سوالی از براون درباره توافق احتمالی با جمهوری اسلامی ایران بر سر برنامه هسته‌ای شد، اما او پاسخ مشخصی به آن نداد. او گفت:‌ «مسئله‌ای که من به آن فکر می‌کنم نقش تمام بخش‌های دولت ما در بازدارندگی عمومی است. این فقط کار ارتش نیست؛ کار فضای دیپلماسی هم است، کار فضای اطلاعات است، کار اقتصادی نیز است. به نظرم همه این‌ها در همکاری نزدیک با یکدیگر صورت می‌گیرد.»

او در پاسخ‌های کتبی خود نیز پاسخ مشخصی به سوال‌های مربوط به دیپلماسی با ایران نداد. او گفت:‌ «وظیفه ستاد کل ارتش پشتیبانی از گزینه‌های نظامی برای رئیس‌جمهوری در صورتی است که تنش با ایران به وخیم شدن اوضاع منجر شود. اما درباره هرگونه امکان تنش‌زدایی دیپلماتیک واقع‌گرایانه، من سوالتان را به وزیر خارجه،‌ تونی بلینکن، و وزارت خارجه ارجاع می‌دهم.»

در حال حاضر، روند رای‌گیری برای تایید برخی سمت‌های نظامی در مجلس سنا به‌علت مخالفت سناتور تامی تابرویل، جمهوری‌خواه از ایالت آلاباما، متوقف شده است. تابرویل منتقد سیاست وزارت دفاع در زمینه سقط‌جنین است. اما رهبری مجلس سنا در دست دموکرات‌ها است و این قابلیت را دارد که اگر بخواهد، می‌تواند با دور زدن شکایت تابرویل رای‌گیری در مورد براون را به صحن مجلس سنا بکشاند.

براون در صورت تایید شدن در مجلس سنا جای مارک میلی را می‌گیرد تا بیست‌و‌یکمین رئیس ستاد کل ارتش آمریکا شود. از سال ۲۰۰۵ که ریچارد مایرز کنار رفت، براون اولین نظامیِ نیروی هوایی است که ممکن است در صدر نیروهای مسلح قرار گیرد. او در ضمن دومین فرد آفریقایی‌تباری است که به این سمت می‌رسد. ژنرال کالین پاول از سال ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۳ رئیس ستاد کل ارتش آمریکا بود و بعدها وزیر خارجه دولت جورج دبلیو بوش شد.

بیشتر از جهان